'Gheysens draait geldkraan opnieuw open: vijf extra miljoenen na coronacrisis'

'Gheysens draait geldkraan opnieuw open: vijf extra miljoenen na coronacrisis'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 11:30do 16-07-2020 om 11:30

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 11:39do 16-07-2020 om 11:39

Royal Antwerp FC wil meespelen met de grote jongens en dat kost geld, veel geld. Door de grote supportersschare liggen de inkomsten hoog, maar niet voldoende hoog om aan de torenhoge ambities te voldoen. Daarom heeft eigenaar Paul Gheysens opnieuw geld gepompt in de club.

Voor de derde keer in een jaar tijd voert de grote man op de Bosuil een kapitaalsinjectie door, weet Gazet van Antwerpen. Deze keer gaat het om vijf miljoen euro. Die moeten de impact van de coronacrisis helpen inperken, zodat Antwerp de komende tijd 'normaal' kan blijven werken. 1,25 miljoen van dat bedrag is al geïnvesteerd, de rest volgt later.

Het is dus niet de eerste keer dat Gheysens in eigen zak schiet. In juli 2019 legde hij al eens 10,5 miljoen op tafel, in januari van dit jaar kwam daar nog eens 5,6 miljoen bij. In totaal staat de teller nu dus op 21,1 miljoen uit eigen kapitaal. Dat geld dient overigens niet alleen voor de A-ploeg, maar evenzeer voor de jeugd en de uitbouw van de infrastructuur.

In dat opzicht is de heropbouw van het stadion de grootste toekomstvisie van Antwerp. Nadat Ghelamco eerder al een nagelnieuwe hoofdtribune neerpootte, kwam daar recent het gedeelte achter het doel bij. Het komende jaar zal de club ook de legendarische tribune twee aanpakken. Op termijn moet een modernere thuisbasis The Great Old alle middelen geven om ruime winsten te genereren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Antwerp dit decennium een landstitel veroveren?

(848 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws