Verwarring bij Anderlecht: ook Nantes kondigt oefenwedstrijd aan tegen paars-wit

Verwarring bij Anderlecht: ook Nantes kondigt oefenwedstrijd aan tegen paars-wit

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 11:15do 16-07-2020 om 11:15

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer de Jupiler Pro League nu precies aanvat, stomen de clubs zich volop klaar voor het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor RSC Anderlecht, dat de komende weken nog enkele oefenwedstrijden voor de boeg heeft. Al rijst er twijfel over het programma op 25 juli.

Die zaterdag zou Anderlecht oorspronkelijk een oefenduel afwerken met Olympique Lyon, zoals eerder bekend geraakte. Nu heeft Nantes FC, een andere club uit de Franse Ligue 1, echter óók een vriendschappelijke pot met paars-wit aangekondigd. Op dezelfde dag, dus ... Aangezien het straf lijkt dat Anderlecht zowel Lyon als Nantes weerwerk zou bieden op één dag, kan er dus zomaar een kink in de kabel zijn voor het duel met de Zuid-Fransen.

Of heeft Nantes zich gewoon vergist? Voorlopig bood Anderlecht nog geen uitsluitsel over het conflict. In ieder geval staat Nantes als tegenstander wel een trapje lager dan Lyon, dat steevast meedoet voor de bovenste plaatsen in de Ligue 1. De ex-club van Guillaume Gillet daarentegen eindigde in de voortijdig afgesloten Franse competitie als dertiende. Overigens zou Nantes later ook Sporting Charleroi partij geven. Dat is dan weer de nieuwe club van Gillet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws