LIVE: Courtois helpt Real Madrid aan titel met geweldige reddingen in slot

LIVE: Courtois helpt Real Madrid aan titel met geweldige reddingen in slot

16-07-2020 19:15 Laatste update: 22:55
23

Het is D-day voor onze Belgische Madrilenen, Thibaut Courtois en Eden Hazard. De Koninklijke neemt het donderdagavond op tegen Villarreal. Bij winst kan het ook de 34ste landstitel in de geschiedenis van de club pakken. Doet het dat vandaag? Of geeft Real Madrid aartsrivaal Barcelona toch nog een kans? Volg het hier allemaal LIVE mee!

Bij winst kunnen de Madrilenen donderdagavond hun 34e landstitel pakken. Er is alleszins veel reden om vertrouwen te hebben voor de ploeg van Zinédine Zidane. Het won de laatste negen wedstrijden en lijkt zowat onklopbaar te zijn.

Dan moet het eerst wel nog voorbij Villarreal, dat momenteel op een mooie vijfde plek in La Liga staat. De ploeg van Javi Calleja scoorde in 33 van de 36 wedstrijden dit seizoen. Thibaut Courtois dreigt dus zeker niet werkloos te gaan zijn. Daarnaast kon Villarreal in de laatste zeven wedstrijden tegen Real Madrid ook telkens scoren. 

Voor de ploeg van Carlos Bacca (ex-Club Brugge) is het ook zeker geen wedstrijd om zomaar te verliezen. Zo volgen Getafe en Real Sociedad op amper drie punten in de stand. De club kan alle punten dus goed gebruiken in de strijd om een goed plekje in Europa.
 
De  opstellingen:
Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Hazard, Benzema, Rodrygo
Villarreal: Asenjo; Gaspar, Pau, Gerard, Chukwueze, Quintilla, Anguissa, Pena, Sofian. R, Moi Gomez