Anderlecht achterna: ook Man City brengt hulde aan stad met nieuwe thuisshirt

Anderlecht achterna: ook Man City brengt hulde aan stad met nieuwe thuisshirt

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 10:27do 16-07-2020 om 10:27

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 10:42do 16-07-2020 om 10:42

Manchester City heeft haar nieuwe thuisshirt voor het komende seizoen voorgesteld. De huidige runner-up uit het Engelse voetbal kiest voor de klassieke lichtblauwe kleuren, doorweven met een zigzagpatroon. Dat heeft een symbolische betekenis.

Op de eigen website licht City toe waarom het voor dat ontwerp gekozen heeft. 'Onze stad is een smeltkroes: kunst, industrie, muziek, mode, lawaai, kleur. Het is een mengeling die ons legendarisch heeft gemaakt. Dingen versmelten en komen samen, weerspiegeld in de mozaïeken van Manchester', staat er te lezen. Eerder stelde de club ook al haar derde uitrusting voor.

Overigens gaat de topclub uit Manchester zo een beetje RSC Anderlecht achterna. Ook paars-wit zette haar thuisstad extra in de verf op het recent onthulde truitje, onder meer met een tekening van de skyline van Brussel en het wapenschild. Een lijntje via Vincent Kompany?

De fans van Man City zullen niet lang moeten wachten om hun helden in actie te zien in het nieuwe tenue. Zaterdag is het al zover. Dan treden Kevin De Bruyne en co aan in de finale van de FA Cup, in hun kersverse outfit dus. Tegenstander wordt Arsenal FC, dat woensdag nog vertrouwen opdeed in een generale repetitie tegen landskampioen Liverpool FC (2-1).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vind jij van het nieuwe thuisshirt van City?

(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws