'Lommel moet slechts peulschil betalen voor inkomende uitblinker van NAC Breda'

'Lommel moet slechts peulschil betalen voor inkomende uitblinker van NAC Breda'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 10:12do 16-07-2020 om 10:12

Er waait een nieuwe, ambitieuze wind in Lommel. Na de overname door de City Football Group is er geld aanwezig om jonge talenten naar Limburg te loodsen. Bij NAC Breda haalt Lommel nu Arno Verschueren op. Door een gelimiteerde transferprijs moet de club uit Eerste Klasse B echter niét de hoofdprijs betalen.

Dat meldt BN DeStem donderdagochtend. Verschueren (23) gaat bij Lommel een meerjarig contract ondertekenen. Twee maanden geleden werd de club overgenomen door de City Football Group, de organisatie rond Manchester City, en sindsdien versterkte het zich ook al met Stijn Wuytens, die transfervrij overkwam van AZ. Bovendien betaalde het een slordige 2,5 miljoen euro voor het Bulgaarse toptalent Filip Krastev.

"Dat is geen onzin", zegt Lommel-directeur Harm van Veldhoven over de verregaande interesse in Verschueren. "Arno ben ik altijd blijven volgen sinds ik hem op jonge leeftijd bij Westerlo, waar ik toen trainer was, heb gehad. Maar zolang er niet iets is afgerond, kan ik niks meer zeggen."

Gelimiteerde afkoopsom
Geld is dus niet langer een probleem in Lommel, maar dat wil niet zeggen de de Limburgers het door ramen en deuren smijten. Zo profiteerden ze in Breda van een bizarre constructie. Hans Smulders, voormalig technisch directeur van NAC, speelt een opmerkelijke rol in de transfer. Hij brak in juni 2018 het contract van Verschueren open en bouwde volgens BN DeStem een paragraaf in met een gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt 250.000 tot 300.000 euro.

Inmiddels ligt de marktwaarde van Verschueren drie keer zo hoog. De ontsnappingsclausule zou pas geactiveerd worden als Smulders, die nu de zakelijke belangen van Verschueren behartigt, zou vertrekken bij NAC. Een kleine vier maanden na de contractondertekening van Verschueren, vertrok de technisch directeur uit Breda en daalde de vraagprijs dus naar maximaal 300.000 euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws