‘STVV laat speler na riant bod naar China vertrekken, verdediger is op komst’

‘STVV laat speler na riant bod naar China vertrekken, verdediger is op komst’

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 08:44do 16-07-2020 om 08:44

Het Belang van Limburg laat weten dat STVV na twee jaar afscheid zal nemen van Buya Turay. Met verdediger Jonathan Buatu is er echter ook versterking op komst.

Buya kwam in de zomer van 2018 voor een recordbedrag van zo’n twee miljoen euro over van het Zweedse Dalkurd FF. Nu staat hij op het punt om STVV te verlaten. ‘Vanuit China liep een riant bod binnen bij STVV, waar ook de 25-jarige spits uit Sierra Leone wel oren naar heeft’, klinkt het.

Met coach Marc Brys klikte het indertijd niet en Buya werd in 2019 uitgeleend aan het Zweedse Djugardens. Daar scoorde hij aan de lopende band en werd hij topscorer. Met vijftien doelpunten was Buya een belangrijke pion in de landstitel van Djurgardens. Nu is de spits op weg naar het lucratieve China.

Inkomende transfer
Aan de andere kant is STVV ook bezig om de kern te versterken. Zo zouden de Kanaries op het punt staan om verdediger Jonathan Buatu aan te trekken. De Belg met Angolese roots komt over van het Portugese Rio Ave en zal naar verluidt binnenkort een contract tekenen op Stayen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws