Liverpool schiet zichzelf in de voet: blunders Van Dijk en Alisson, géén record

15-07-2020 23:08

Liverpool heeft zijn derde nederlaag in competitieverband geleden en zal het Premier League-seizoen 2019/2020 niet afsluiten met een recordaantal punten. The Reds worstelen na het binnenhalen van de langverwachte landstitel met hun vorm en deden zichzelf woensdagavond de das om tegen Arsenal: de grens van 100 punten is definitief buiten bereik, met nog twee wedstrijden te gaan.

Liverpool had zaterdag tegen Burnley voor het eerst in anderhalf jaar punten gemorst in eigen huis. Manager Jürgen Klopp stelde tegen Arsenal zijn sterkst denkbare elftal op en de openingsfase verliep voortvarend: Andy Robertson zette sterk door op links en vond Sadio Mané, die de 0-1 aantekende.

Arsenal kwam niet vaak in de buurt van het doel, maar ging wel met een 2-1 voorsprong de rust in. Virgil van Dijk maakte onder druk van Reiss Nelson een zeldzame blunder en deed Alexandre Lacazette de gelijkmaker cadeau. Niet veel later ging ook doelman Alisson – tegen zijn gewoonte in – in de fout, waarna Nelson profiteerde: 2-1.

Liverpool ging in de tweede helft in de achtervolging en kreeg een aantal fraaie kansen op de 2-2. Keeper Emiliano Martínez hield Arsenal echter op de been met een fraaie zweefduik, waarmee hij een inzet van Mohamed Salah verijdelde. In de slotfase zag de Argentijn Mané voor zich opduiken, die echter via het zijnet naast schoot. De 2-1 bleef op het bord en Liverpool blijft – ondanks zijn grote veldoverwicht – op 93 punten staan. Dat aantal kan bij zeges op Chelsea en Newcastle United hooguit oplopen tot 99 punten.