Sporting Charleroi is nog niet klaar, zware nederlaag tegen Fransen

15-07-2020 21:30

Karim Belhocine stuurde woensdag een sterk elftal de wei in tegen St-Etienne, maar dat leverde weinig op. Charleroi verloor de match toch met een ruime 4-0.

Charleroi startte met een typeploeg aan de partij. Zomeraanwinst Guillaume Gillet mocht voor het eerst aan een match beginnen en Joris Kayembe speelde in de plaats van de vertrokken naar Nurio.

De eerste kans was wel voor Charleroi via Shamar Nicholson, maar toen namen de Fransen het commando over. Net voor rust vonden ze voor de eerste keer de netten. Fofana scoorde met het hoofd na een hoekschop.

Na de rust speelde Charleroi niet slecht, maar het maakte de kansen niet af. St-Etienne deed dat duidelijk wel. In de laatste tien minuten scoorde het nog liefst drie doelpunten. Het zorgde meteen voor de eerste nederlaag voor Charleroi in de voorbereiding, een ruime 4-0.

Zaterdag krijgt Charleroi een op papier mindere tegenstander voor de kiezen. Fola Esch uit Luxemburg geeft het dan partij.