Manchester City wint zonder De Bruyne, Tottenham wint mét Alderweireld

15-07-2020 21:00 Laatste update: 21:13
3

Tottenham Hotspur heeft de hoop op Europees voetbal levend gehouden. Mede dankzij invaller Steven Bergwijn werd Newcastle United met 1-3 verslagen. Het Manchester City van Pep Guardiola drukte Bournemouth verder in het nauw: 2-0.

Newcastle United - Tottenham Hotspur 1-3
Newcastle United had in de openingsfase de betere kansen tegen Tottenham. Zo kopte Jonjoe Shelvey vanuit kansrijke positie over. Een klein halfuur kwam de ploeg van José Mourinho desondanks op voorsprong. Heung-min Son schoot door de benen van zijn tegenstander en liet keeper Martin Dúbravka kansloos: 0-1.

De Zuid-Koreaan was meteen daarna dicht bij zijn tweede, maar ditmaal kreeg Dúbravka wel zijn hand tegen de bal. Kort voor rust ontsnapten de Londenaren aan de andere kant. Newcastle-spits Dwight Gayle raakte met een achterwaartse kopbal de paal. Tien minuten na de pauze beloonde Newcastle zichzelf alsnog. Hugo Lloris was kansloos op een ziedend schot van Matt Ritchie: 1-1.

Mourinho besloot meteen daarna om Bergwijn in te brengen. Die stond drie minuten in het veld toen hij perfect voorgaf op Harry Kane, die tegendraads raak kopte. Voor de Engelse spits was het zijn tweehonderdste doelpunt in clubverband. In de slotminuten tekende hij ook voor nummer 201 door in de rebound raak te koppen. Spurs klimt daardoor naar plek zeven en mag blijven hopen op Europees voetbal.

Manchester City - Bournemouth 2-1
Bij Manchester City begon Kevin De Bruyneop de bank. De nummer twee kwam desondanks goed uit de startblokken tegen Bournemouth. David Silva krulde al na zes minuten een vrije trap prachtig binnen. De verwachte storm van de ploeg van manager Pep Guardiola bleef daarna echter enigszins uit. Pas vijf minuten voor rust verdubbelde Gabriel Jesús de marge, ditmaal was Silva aangever.

De Braziliaanse spits dacht vervolgens ook nog een penalty te krijgen na een overtreding van Steve Cook, maar de VAR floot de scheidsrechter terug. In de tweede helft nam City gas terug. David Brooks deed in de slotfase nog iets terug, maar daar bleef het bij. Voor Bournemouth nemen de degradatiezorgen steeds meer toe.

Burnley - Wolverhampton Wanderers 1-1
Wolverhampton Wanderers zag Tottenham Hotspur tot op één punt naderen. De club van Leander Dendoncker verspeelde dure punten tegen Burnley. Raúl Jiménez zette The Wolves op voorsprong met een fraaie volley, maar Chris Wood benutte een strafschop in de 97ste minuut: 1-1.