Castagne maakt furore in de Serie A: In België was hij een zielig vogeltje

Castagne maakt furore in de Serie A: "In België was hij een zielig vogeltje"

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 20:30wo 15-07-2020 om 20:30

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 20:36wo 15-07-2020 om 20:36

Atalanta Bergamo is de laatste weken dé ploeg in vorm. De Italianen spelen aantrekkelijk voetbal en zitten ook nog in de Champions League. Filip Joos ziet dat Atalanta dat ook te danken heeft aan twee ex-Genkenaars: Ruslan Malinovski en Timothy Castagne.

"Als Malinovski speelt ben ik altijd blij, want ik moest ooit voor Sporza een Team van het Seizoen maken en toen verkoos ik Malinovski boven Tielemans, die net ervoor twee keer gescoord had tegen Oostende. Dat was toen blasfemie, maar ik schat Malinovski momenteel wel hoger in dan Tielemans. Geen schande, want Malinovski is rijp voor de top", aldus Joos bij Sporza.

Ook Castagne heeft zijn draai gevonden in Italië. "Dat was een zielig vogeltje toen die nog in België speelde. Soms dacht ik: ga van het veld, het lukt je niet meer. We vroegen ons dan ook af wat die in Atalanta zou gaan doen. Maar hij is daar gestaag gegroeid, is in een proces gestapt. Hij wist dat het dan wel zou komen. En dat blijkt nu ook."

Atalanta zette dinsdagavond staartploeg Brescia nog opzij met een ruime 6-2. Het staat momenteel op de tweede plaats, met zes punten achterstand op Juventus. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Castagne mee naar het EK?

Ja
94%
Nee
6%
(267 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws