Pro League bereidt zich voor: voetbal mét catering, maar zonder uitfans

Pro League bereidt zich voor: voetbal mét catering, maar zonder uitfans

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 20:15wo 15-07-2020 om 20:15

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 20:41wo 15-07-2020 om 20:41

Wanneer wordt er in België weer gevoetbald in volle stadions? Daarvoor is nog lang geen duidelijkheid, maar de Pro League maakt alvast plannen voor de overgangsfase. Die plannen deelt het via de officiële website

Zo zullen mondmaskers verplicht zijn van bij de toegang tot het stadion tot aan het zitje. Er zal eten en drinken aanwezig zijn, maar de toeschouwers blijven wel zo veel mogelijk op hun eigen plaats. Drank aanleveren in de tribune zelf is een mogelijke oplossing. Het bezoeken van een wedstrijd is mogelijk met een bubbel van maximum vijftien personen.

Verder zullen er aanvankelijk enkel supporters van de thuisploeg de wedstrijden kunnen bijwonen. Die beslissing is genomen na overleg met de veiligheidsdiensten. De Pro League benadrukt wel dat deze fase zo kort mogelijk wordt gehouden.

De Pro League heeft het volledige plan al overgemaakt aan de bevoegde ministers en hoopt zo snel mogelijk op een reactie. Normaal gezien mogen er vanaf augustus terug sportwedstrijden zijn met 800 toeschouwers. De Pro League hoopt zelfs dat er nog meer fans worden toegelaten: 800 fans per tribune zou bijvoorbeeld neerkomen op 3.200 toeschouwers. De gevreesde 'tweede golf' van het coronavirus moet dan wel uitblijven. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws