Ziyech in eerste Chelsea-interview: 'Ze zeiden dat ik het niet aan zou kunnen'

Ziyech in eerste Chelsea-interview: 'Ze zeiden dat ik het niet aan zou kunnen'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 18:27wo 15-07-2020 om 18:27

Hakim Ziyech was dinsdagavond voor het eerst als speler van Chelsea toeschouwer op Stamford Bridge. Na de 1-0 zege op hekkensluiter Norwich City gaf de oud-Ajacied zijn eerste interview.

"Het betekent heel veel voor mij om speler van Chelsea te zijn", reageert Ziyech. "Ik was een jonge jongen bij Heerenveen en wilde toen al altijd voor een grote club en in de Premier League spelen. Ik zag bij Chelsea Drogba, Lampard, Terry en al die grote namen..."

De international van Marokko is niet bang voor het fysieke spel in de Premier League. "Het is zwaar, dat weet ik. Ze zeiden altijd tegen mij dat ik het fysiek niet aan zou kunnen, maar als je kijkt naar de competitie zie je veel spelers met hetzelfde lichaam als ik. Voetbal speel je met je hoofd. Het gaat om slim zijn, ruimtes creëren. Het zit 'm in de kleine dingen."

Acht maanden geleden was Ziyech al actief op Stamford Bridge, tijdens de krankzinnige Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Ajax (4-4). "Ja, het was een crazy game", grijnst hij. "Voor de neutrale toeschouwer was het fantastisch. Voor ons een beetje minder, omdat we 4-1 voor stonden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws