Dubbel contractnieuws bij KV Oostende: 'Vol inzetten op de jeugd'

Dubbel contractnieuws bij KV Oostende: 'Vol inzetten op de jeugd'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 17:46wo 15-07-2020 om 17:46

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 17:48wo 15-07-2020 om 17:48

KV Oostende wil vol inzetten op de jeugd en komt met dubbel contractnieuws. Jonge doelman Jordy Schelfhout tekent een contract voor twee seizoenen plus optie en Kurt Bataille tekent een fulltime contract als beloftentrainer.

De jeugdwerking wordt zo versterkt. "Vorig seizoen combineerde ik het trainersschap bij de beloften met mijn werk bij het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. De nieuwe investeerders willen echter nog meer inzetten op doorstroming van eigen jeugd naar de eerste ploeg dus daarom krijg ik nu de kans om fulltime aan de slag te gaan bij KVO”, zegt Bataille op de clubwebsite.

“Ik ben de scholengroep ook dankbaar dat ze mij de kans boden om dit bod te aanvaarden. Ook de trainers van de U19, U17 en U15 zijn nu voltijds bezig bij KVO en de keuze om de jeugdwerking nog te professionaliseren, kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen. Er trainen nu al verscheidene beloften mee met de eerste ploeg en ik verneem dat de trainersstaf heel tevreden is over hun prestaties.”

KV Oostende wil meer jeugd laten doorstromen naar de A-kern. “Het zou mooi zijn, mochten enkelen onder hen de definitieve stap richting A-kern kunnen zetten. Het contract voor Jordy Schelfhout is een eerste mooie stap en de komende dagen mogen we wellicht nog meer positief nieuws verwachten op dat front."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws