Enthousiaste Joos: Eigenlijk hoop je dat Atalanta de Champions League wint

Enthousiaste Joos: "Eigenlijk hoop je dat Atalanta de Champions League wint"

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 16:24wo 15-07-2020 om 16:24

De Italiaanse Scudetto lijkt voor de negende keer op rij naar Juventus te gaan, maar de best voetballende ploeg uit de laars is de Oude Dame niet. Vooral Atalanta Bergamo mag aanspraak maken op die eretitel. Afgelopen week gaf het nog een demonstratie op bezoek bij de waarschijnlijke kampioen, zag Filip Joos.

Atalanta voetbalde Juve helemaal weg op eigen veld, al moest het door twee omstreden strafschoppen slechts vrede nemen met een puntendeling: 2-2. "Atalanta was verschrikkelijk veel beter in die match, het was echt ontluisterend wat Juventus daar maar tegenover stelde", schijnt Joos zijn licht over dat duel bij Sporza. Ik ken niemand die na die match niet wildenthousiast was over Atalanta. Daar deelden ze nog een extra visitekaartje uit. Eigenlijk hoop je dat ze de Champions League winnen."

"Het klinkt misschien gek om nu te zeggen dat Atalanta de Champions League kan winnen, maar wie dat na die match over Juventus beweerd had, zou nog iets véél gekkers gezegd hebben", is de commentator duidelijk. De Champions League hervat in augustus met de terugwedstrijden van de nog af te werken achtste finales. Nadien volgt een Final-8-toernooi. Atalanta is daar al voor geplaatst, nadat het erg overtuigend voorbij Valencia ging.

PSG, Atlético en City?
In de kwartfinales treft Atalanta het machtige Paris Saint-Germain. "Een vreselijke loting voor PSG", aldus Joos. "Zij zullen weinig ritme in de benen hebben en moeten dan uitgerekend uitkomen tegen een ploeg die iedereen kapotloopt. In Italië stijgt Atalanta fysiek boven alle tegenstanders uit. Zéér indrukwekkend."

"In de halve finales zou Atalanta dan Leipzig of Atletico Madrid treffen", kijkt Joos al verder. "Automatisch denk je dan toch weer: het cynisme van het Atletico van Simeone zal wel weer overwinnen. Dit kan niet. Maar door de manier waarop ze spelen, gun je het Atalanta wel. En dan een finale tegen Manchester City, daar zou elke voetballiefhebber voor tekenen. Ik zou mijn geld niet meteen op Atalanta zetten voor eindwinst, maar zeker ook niet op een andere ploeg."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Geef jij Atalanta een kans om de Champions League te winnen?

Ja, ze zijn zelfs topfavoriet
4%
Ja, ze behoren tot de sterkere teams
26%
Ja, maar een waterkans
47%
Nee, totaal niet
22%
(76 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws