'Ajax vindt akkoord in Denemarken en loodst aanvallende revelatie naar Amsterdam'

'Ajax vindt akkoord in Denemarken en loodst aanvallende revelatie naar Amsterdam'

De kogel is door de kerk, meldt de Deense krant BT: Mohammed Kudus is speler van Ajax. De Ghanese aanvaller heeft een vijfjarig contract ondertekend in Amsterdam.

Ajax betaalt naar verluidt negen miljoen euro voor Kudus, die overkomt van FC Nordsjaelland. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen. Kudus zou al in Amsterdam zijn en wordt volgens BT op korte termijn gepresenteerd.

De Ghanese aanvaller van Nordsjaelland is gescout door John Steen Olsen (77), die de laatste jaren meerdere spelers uit Denemarken naar Ajax haalde. In tegenstelling tot zijn eerdere ontdekkingen, geldt Kudus als directe versterking voor het eerste elftal.

Kudus maakte dit seizoen grote indruk in Denemarken: in 25 Superligaen-optredens kwam hij elf keer tot scoren. Hij zou ook in de belangstelling van Manchester United, Everton en Borussia Mönchengladbach hebben gestaan.

Met een transfersom van negen miljoen wordt Kudus de op één na duurste vertrekker uit de geschiedenis van Nordsjaelland. Alleen Emre Mor, die de Deense club in 2016 verruilde voor Borussia Dortmund, was met een transfersom van 9,75 miljoen duurder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie