Nygren had slechte band met Mazzu: We kunnen geen gedachten lezen, hé

Nygren had slechte band met Mazzu: "We kunnen geen gedachten lezen, hé"

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 16:02wo 15-07-2020 om 16:02

Na een bijzonder debuut bij KRC Genk verdween Benjamin Nygren het voorbije jaar helemaal uit beeld. Nu het seizoen 2020-2021 voor de deur staat, hoopt de talentvolle Zweed weer aan voetballen toe te komen. In Limburg, wel te verstaan.

Ondanks het gebrek aan speeltijd tijdens het afgelopen seizoen denkt Nygren immers niet aan een vertrek uit de Luminus Arena. "Nee, de club gelooft in mij en ik geloof in deze club", bant de aanvallende middenvelder alle twijfels in gesprek met Het Belang van Limburg. "Ik heb ervoor gekozen om naar hier te komen. Ik wil hier slagen en zal daar alles voor doen."

Wat liep er vorig seizoen dan fout? "Als ik er nu op terugkijk, vind ik het heel vreemd", moet Nygren toegeven. "Bekijk het eens van buitenaf: je hebt iemand die start, scoort in de eerste match (thuis tegen KV Kortrijk, 2-1, nvdr.) en dan de wedstrijd erop in de rust gewisseld wordt. Vervolgens heb ik het hele seizoen niet meer mijn voeten op het gras gezet. Zeer frustrerend."

Slechte band met Mazzu
"Ik verloor ook mijn plaats bij de Zweedse U21. De coach die we toen hadden, gaf me geen uitleg", doelt Nygren op de inmiddels ontslagen Felice Mazzu. Die maakte niet de beste beurt. "Ik ben iemand die eerlijk is tegenover zichzelf en ik wil dat mensen rond mij ook eerlijk zijn. Zeg mij waar ik aan moet werken en ik ga aan de slag. We kunnen geen gedachten gelezen, hé. Ik heb geprobeerd om met hem te praten, maar dan nog was er geen communicatie. Nu is dat veel beter", geeft Nygren de voorkeur aan Hannes Wolf.

Deze woensdagnamiddag krijgt de Zweed de kans om zich te tonen, in de allereerste oefenwedstrijd van Genk. Tegenstander is Union Saint-Gilloise. Daar zit uitgerekend Mazzu in de dug-out als trainer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Nygren een meerwaarde vormen voor Genk komend seizoen?

Ja, hij wordt belangrijk
49%
Hij zal meer minuten maken, maar niet echt belangrijk worden
42%
Nee, hij zal opnieuw amper minuten maken
9%
(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws