Nieuwe Veiligheidsraad trapt op de rem: “Strengere maatregelen indien nodig”

Nieuwe Veiligheidsraad trapt op de rem: “Strengere maatregelen indien nodig”

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 14:13wo 15-07-2020 om 14:13

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 14:19wo 15-07-2020 om 14:19

De Nationale Veiligheidsraad is vandaag weer bijeengekomen om de coronamaatregelen te bespreken. Op 1 augustus zou fase 5 van het exitplan ingaan, maar er wordt op de rem getrapt omdat de cijfers weer stijgen.

Bij sportevenementen mocht er vanaf 1 augustus weer 400 tot 800 mensen aanwezig zijn. De limiet kon ook nog verhoogd worden in overleg met de lokale overheid. Voorlopig blijft de Veiligheidsraad echter voorzichtig. "De besmettingscijfers van Sciensano zijn tussen 5 en 11 juli met 8 procent gestegen", zegt premier Wilmès.

“Het reproductiegetal zit ook weer boven de 1”, gaat Wilmès verder. “De epidemie wint aan kracht, zij het niet fel. Dat is niet goed. Zoals altijd zullen we een paar dagen voor een volgende fase ingaat beslissen afhankelijk van de epidemiologische situatie. Daarom is er volgende week donderdag een nieuwe Veiligheidsraad.”

“Dan zullen we inschatten of we voortgaan met de versoepelingen. Als het niet goed is, komt er geen 5e fase. En ik herinner eraan dat indien nodig ook weer strengere maatregelen kunnen", citeert Sporza. Veel heeft volgens Wilmès te maken met ons eigen gedrag. De aandacht is bij sommigen verslapt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws