Anderlecht hoopt te cashen: 'Vraagprijs van tien miljoen euro'

Anderlecht hoopt te cashen: 'Vraagprijs van tien miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 12:50wo 15-07-2020 om 12:50

Verlaat Elias Cobbaut deze zomer RSC Anderlecht? Het kan. Al is het prijskaartje dat aan Cobbaut plakt niet van de poes. Volgens La Dernière Heure vraagt Anderlecht tien miljoen euro voor de verdediger.

De situatie van Cobbaut bij Anderlecht is best opmerkelijk. De voorbije twee seizoenen had de van nature linksback een vaste basisplaats bij Anderlecht. Afgelopen seizoen kwam hij slecht in drie wedstrijden in de competitie niet in actie bij paars-wit. Toch lijkt Cobbaut nu eerder overbodig te zijn in het Lotto Park.

Bogdan Mikhaylichenko en Kemar Lawrence gaan waarschijnlijk strijden om de linksachterpositie. Terwijl Cobbaut in het centrum moet concurreren met Vincent Kompany, Marco Kana en Derrick Luckassen. Ook zijn er nog Ognjen Vranjes en Hannes Delcroix. Anderlecht ziet daarom nu haar kans schoon om te cashen met Cobbaut. Nu kan hij nog voor de hoofdprijs de deur uit.

Anderlecht rekent erop dat de buitenlandse clubs de vooruitgang van Cobbaut sinds zijn transfer van KV Mechelen en zijn polyvalentie zien . Als linksvoetige centrumverdediger kan Cobbaut immers ook uit de voeten. Anderlecht betaalde destijds drie miljoen euro voor de back en hoopt een meervoud terug te zien. Bij Anderlecht ligt nog tot 2023 onder contract.

Nog vier verdedigers weg
Andere verdedigers die Anderlecht mogen verlaten zijn Antonio Milic, Bubacarr Sanneh, James Lawrence en Josué Sá. Op de vier spelers gaat Anderlecht een enorm verlies slikken. Vooral de acht miljoen euro – die het betaalde voor Sanneh – ziet het nooit meer terug.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is tien miljoen euro een realistische prijs voor Cobbaut?

(476 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws