Breaking news

'Benavente kan na enkele maanden al terug vertrekken bij Antwerp'

Leegloop bij Moeskroen, dat wacht op overname door Lille: Een vreemde situatie

Leegloop bij Moeskroen, dat wacht op overname door Lille: "Een vreemde situatie"

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 08:30wo 15-07-2020 om 08:30

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 08:30wo 15-07-2020 om 08:30

De overname van Royal Excel Moeskroen door Lille OSC blijft maar aanslepen. De Franse club wil alles uitpluizen, zodat er geen lijken uit de kast vallen. Intussen verloor Moeskroen al een pak spelers, blijven er vooral jonkies over en zit het zonder CEO.

Moeskroen zou – net als enkele jaren geleden – opnieuw een satellietclub worden van Lille, maar de Ligue 1-club raakte nog niet helemaal overtuigd. "Pas sérieux”, aldus analist en ex-Moeskroen-speler Alexandre Teklak. "De extrasportieve situatie van Moeskroen heeft de sportieve ingehaald", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Van het Moeskroen dat zich vorig seizoen vlot redde blijft niet veel meer over. Onder meer Nathan de Medina of Frank Boya vertrokken, nat als de huurlingen Aleix Garcia en Stipe Perica. Bovendien beschikt het met Alessandro Ciranni slechts over één volwaardige verdediger. Wachten op Lille dan maar?

Licentievoorwaarden
"Het is een vreemde situatie", aldus Teklak. "Bij Lille zijn ze heel voorzichtig met dit dossier. Ze zijn er als de dood voor dat er lijken uit de kast vallen eens de overname getekend is. Tegelijkertijd zijn ze in Frankrijk heel streng voor dit soort overnames, veel strenger dan onze licentiecommissie", besluit de oud-verdediger.

La Dernière Heure meldt echter dat de deal tussen Lille en Moeskroen zo goed als afgerond is.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft Moeskroen dit seizoen uit het degradatiemoeras?

Ja
15%
Nee
85%
(177 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws