Chelsea doet goede zaken in CL-strijd en wint: Ziyech op tribunes Stamford Bridge

Chelsea doet goede zaken in CL-strijd en wint: Ziyech op tribunes Stamford Bridge

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 23:10di 14-07-2020 om 23:10

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 23:11di 14-07-2020 om 23:11

Chelsea heeft - met moeite - goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Op het eigen Stamford Bridge werd hekkensluiter en degradant Norwich City met 1-0 verslagen.

Er viel maar weinig te beleven in de openingsfase van het duel. Chelsea had het overgrote deel van het balbezit, maar Norwich-keeper Tim Krul hoefde nauwelijks in actie te komen. Het eerste serieuze werk voor de Nederlander kwam na een inzet van Olivier Giroud, maar de sluitpost was bij de les en keerde. Chelsea speelde gezapig en kwam vanuit het niets op voorsprong: Giroud kopte een voorzet van Christian Pulisic tegen de touwen.

De Chelsea-suppoters die hoopten dat de treffer een opmaat zou zijn voor een betere tweede helft kregen in het tweede bedrijf het deksel op de neus. Het spelbeeld bleef precies hetzelfde: Chelsea combineerde rustig zonder écht gevaarlijk te worden en Norwich had niets meer om voor te spelen nu het al gedegradeerd is naar het Championship. De minuten tikten weg in Londen en Chelsea wist de drie belangrijke punten over de streep te trekken.

De ploeg van trainer Frank Lampard heeft de derde plek in de Premier League nu stevig in handen, al moeten nummers vier en vijf Leicester City en Manchester United nog in actie komen deze speelronde. De twee achtervolgers kunnen het gat met Chelsea dan weer verkleinen naar één punt. De nummers één tot en met vier in de Premier League gaan volgend seizoen de Champions League in, de nummer vijf moet genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws