Hull City ziet degradatie dichterbij komen na nederlaag tegen Wigan: 8(!)-0

14-07-2020 21:16
1

Hull City gaat de komende weken een loodzware strijd tegemoet: de ploeg staat op een degradatieplek in het Championship en ging dinsdagavond snoeihard onderuit tegen Wigan Athletic: 8-0.

Hull staat met nog twee wedstrijden te spelen op plek 23 op het tweede niveau in Engeland, dus werd er verwacht dat de ploeg met het mes tussen de tanden zou spelen tegen Wigan. Dit gebeurde allesbehalve: de ploeg ging keihard onderuit en Hull-keeper George Long moest de bal acht keer uit het net halen.

Al voor rust was de schade aangericht door Wigan: zeven doelpunten waren er te zien in de eerste 45 minuten. Hull wist de schade in de tweede helft te beperken, maar kon niet voorkomen dat Kieran Dowell de 8-0 op het scorebord zette. Hier bleef het bij voor de uitploeg.

Met nog twee wedstrijden te spelen in het Championship worden de wolken boven Hull steeds donkerder. De ploeg staat met 45 punten op plek 23, terwijl directe concurrent Charlton Athletic (dat op plek 22 staat) één punt meer heeft en nog in actie komt deze speelronde. Toch is het zeker nog geen gelopen strijd, aangezien Luton en Huddersfield Town net boven de streep staan. De nummers 22, 23 en 24 degraderen direct naar de League One.