Klopp over vrijspraak Manchester City: 'Geen goede dag voor het voetbal'

Klopp over vrijspraak Manchester City: 'Geen goede dag voor het voetbal'

14-07-2020 14:14 Laatste update: 14:33
3

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de beslissing van het CAS, die in het voordeel van Manchester City is uitgevallen. The Citizens waren aanvankelijk uitgesloten van Europees voetbal – vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar mogen nu tóch de Champions League in.

Klopp schoof dinsdagmiddag aan voor een persconferentie, in aanloop naar het treffen met Arsenal van woensdagavond. De Duitser ging in op de vrijspraak voor Manchester City en was opgelucht dat de nummer twee van de Premier League tóch Europa in mocht, liet hij weten met een knipoog. "Dit zou ze volgend seizoen tien, twaalf wedstrijden extra gescheeld hebben. Welke andere club zou dan nog kans maken in de Premier League?"

De toon in het vervolg van de persconferentie was echter iets serieuzer: de Liverpool-manager vond de beslissing van het CAS een slecht signaal, liet hij weten. "Ik vind niet dat maandag een goede dag was voor het voetbal. Financial Fair Play is een goed idee, ter bescherming van de teams en de competities. Maar als de rijkste clubs kunnen blijven doen wat ze willen, wordt het wel een stuk lastiger."