Benteke krijgt volle laag na uitsluiting: Er zijn geen excuses hiervoor

Benteke krijgt volle laag na uitsluiting: "Er zijn geen excuses hiervoor"

13-07-2020 10:30 Laatste update: 10:32
5

Christian Benteke heeft zich niet van zijn beste kant laten zien bij Crystal Palace. Hij pakte een rode kaart tegen Aston Villa, een match die tot overmaat van ramp met 2-0 werd verloren. Coach Roy Hodgson was absoluut niet tevreden. 

"Er zijn geen excuses, daar komt het op neer", aldus Hodgson bij Sky Sports. "Er waren flink wat incidentjes tijdens de wedstrijd, maar dat zie je vaak en maakt deel uit van het voetbal. Je mag je er niet door laten provoceren om iets te doen waardoor je de rest van het seizoen niet meer kan voetballen."

Benteke weet zelf ook dat hij in de fout ging. "Uiteraard heeft hij spijt, net als wij allemaal, maar jammer genoeg kan ik het niet goedpraten, hoezeer hij ook uitgedaagd werd of wat er ook gezegd is. Je weet dat wanneer je een tegenstander een trap geeft en de ref het ziet, je van het veld wordt gestuurd. Zo gaat het al lang in het voetbal. Het enige wat Christian nu kan doen, denk ik, is zich excuseren bij zijn ploeggenoten en zijn straf aanvaarden.”

Op die manier eindigt het seizoen van Benteke in mineur. Op 24 wedstrijden kon hij dit seizoen amper twee keer scoren. "Het was voor hem een uitgelezen mogelijkheid om wedstrijden te spelen, en nu gaat hij die missen."