'Belgische profclubs hopen op 800 supporters in bubbels van 15 personen'

'Belgische profclubs hopen op 800 supporters in bubbels van 15 personen'

13-07-2020 08:15 Laatste update: 08:19
17

De Belgische profclubs hopen in augustus – wanneer het nieuwe voetbalseizoen van start gaat – opnieuw fans te mogen verwelkomen in het stadion. Zo ligt er een plan op tafel om in bubbels van 15 personen naar een wedstrijd af te zakken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

'Hoeveel toeschouwers dat exact zullen zijn en hoe alles georganiseerd wordt, hangt af van club tot club. Elke profclub heeft die oefening intussen gemaakt en hun praktische plannen voorgelegd aan de voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Zo hebben de clubs de hoop om 800 supporters te kunnen zetten in bubbels van 15', klinkt het.

Helaas kregen de voorstellen van de Pro League-clubs nog meer weinig feedback vanuit de politiek. De clubs willen hun concrete plannen nu bundelen en volgende week neerleggen op het kabinet van minister van Sport Ben Weyts (N-VA). 

Sven Jaecques, Sports & General Manager van Royal Antwerp FC, koestert de hoop om snel weer voor een goedgevuld Bosuilstadion te spelen. "Ik hoop stilletjes op een positieve evolutie om zo eerst een aantal fans in ons stadion te krijgen. Maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk opnieuw voor een vol huis te spelen."