Sevilla kan Champions League al ruiken na solide optreden tegen Mallorca

13-07-2020 00:00
1

Sevilla blijft het goed doen in de Primera División. De ploeg van trainer Julen Lopetegui had zondagavond veel moeite met het in degradatienood verkerende Mallorca, maar trok de overwinning uiteindelijk over de streep: 2-0.

Luuk de Jong begon op de bank en kreeg uiteindelijk slechts tien minuten van Lopetegui. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Lucas Ocampos: de aanvaller mocht vlak voor rust aanleggen vanaf elf meter en verschalkte Mallorca-keeper Manolo Reina koeltjes. De bal ging op de stip na een zeer ongelukkige en discutabele handsbal van Pozo.

Het was magertjes in de eerste helft, Sevilla had het betere van het spel maar kwam niet verder dan de treffer van Ocampos. Na rust leek Sevilla het wel goed te vinden, terwijl Mallorca niet bij machte was om gevaarlijk te worden. De Jong mocht nog tien minuutjes meespelen en zag hoe zijn ploeggenoot Youssef En-Nesyri de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooide: de Sevilla-aanvaller zette de 2-0 op het scorebord na een fout van Pozo. Hij tikte de bal knap over de uitkomende Reina heen.

Champions League
Sevilla blijft dus stevig op de vierde plek staan en komt steeds dichterbij een plek in de Champions League van volgend seizoen. De club heeft hetzelfde aantal punten als nummer drie Atlético Madrid (66), maar heeft een minder doelsaldo. De voorsprong op nummer vijf Villarreal bedraagt negen punten.