Spanning in strijd Europese tickets in Serie A blijft: 125e treffer voor Mertens

12-07-2020 23:42
2

Napoli en AC Milan hebben allebei een punt overgehouden aan het onderlinge treffer in het San Paolo. Milan kwam in de eerste helft op voorsprong, zag Napoli vervolgens langszij komen, maar hield uiteindelijk door een benutte penalty van Franck Kessie een punt over aan het duel: 2-2.

Napoli was het sterkste team in de openingsfase van de wedstrijd, maar de ploeg vergat de openingstreffer te maken. Aan de andere kant van het veld was het wel meteen raak: Theo Hernández schoot na ongeveer twintig minuten spelen de 0-1 achter Napoli-keeper David Ospina. Het was voor de linksback van Milan de zesde treffer van dit seizoen.

Heel lang kon de uitploeg echter niet genieten van de voorsprong. Tien minuten voor rust kwam Napoli weer op gelijke hoogte: Giovanni Di Lorenzo tikte binnen na halfslachtig ingrijpen van Milan-keeper Gianluigi Donnarumma. Na rust ging Napoli verder waar het voor rust was gebleven: de ploeg uit Napels ging op zoek naar de voorsprong en na een uur spelen was die voorsprong er ook. Dries Mertens maakte zijn 125e treffer in dienst van Napoli en zette zijn ploeg op 2-1, weer zag Donnarumma er niet goed uit.

Dries Mertens
Milan gaf zich na de 2-1 van Napoli echter niet gewonnen. De ploeg van trainer Stefano Pioli, die na dit seizoen waarschijnlijk het veld moet ruimen, kreeg met nog ongeveer vijftien minuten te spelen een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Na een overtreding in het strafschopgebied van Napoli mocht Kessié aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder faalde niet en bracht de stand op 2-2.

Hier bleef het ook bij in het San Paolo. De Belg Alexis Saelemaekers moest een paar minuten voor het einde van de wedstrijd het veld ruimen met zijn tweede gele kaart: hij pakte er binnen een paar minuten twee en is er tijdens de volgende wedstrijd tegen Parma niet bij.

Napoli houdt de zesde plek in de Serie A dus in handen, Milan blijft zevende met twee punten achterstand. Mocht Napoli daadwerkelijk op de zesde plek eindigen, dan kwalificeert het zich voor de Europa League van volgend seizoen. De zevende plaats van Milan levert de ploeg geen Europees voetbal op.