'Schalke-uitblinker McKennie wil vertrekken: Premier League-gigant geïnteresseerd'

'Schalke-uitblinker McKennie wil vertrekken: Premier League-gigant geïnteresseerd'

12-07-2020 22:34

Weston McKennie staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Premier League, Primera División, Ligue 1 en de Bundesliga. Liverpool zou ook in de race zijn om de Schalke 04-speler, die aan heeft gegeven te willen vertrekken, over te nemen.

Dat meldt CBS Sports. McKennie zou Schalke na het matige afgelopen Bundesliga-seizoen willen verlaten en er zijn dus voldoende teams geïnteresseerd. De 21-jarige Amerikaan speelde tot nu toe 91 wedstrijden voor Schalke en was dit seizoen een van de weinige uitblinkers bij de ploeg uit Gelsenkirchen.

McKennie wil vertrekken naar een ploeg die in een Europese competitie, Champions League of Europa League, meespeelt. Meest opvallende club die genoemd wordt is het Liverpool van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. Ook Everton, Newcastle United, Wolverhampton Wanderers zouden de situatie van McKennie in de gaten houden.

Het is onduidelijk hoeveel Schalke wil vangen voor McKennie, die nog een contract heeft tot medio 2024 in de Veltins Arena. Ook andere Bundesliga-clubs hebben interesse, zo wordt Wolfsburg genoemd als mogelijke volgende club van de Amerikaan.