Alderweireld de held bij Tottenham, Tielemans en Leicester City zwaar onderuit

12-07-2020 19:26 Laatste update: 22:03
8

Tottenham Hotspur heeft in een intense North London Derby uitstekende zaken gedaan. Aartsrivaal Arsenal werd met 2-1 verslagen en daardoor gaat Spurs op de ranglijst over The Gunners heen.

De mensen die thuis voor de tv zaten te kijken kregen in de eerste helft een echte derby te zien. Beide ploegen speelden op het scherpst van de snede en hadden binnen twintig minuten het net al gevonden. Daarbij sprong vooral de openingstreffer van Alexandre Lacazette in het oog: de Fransman vuurde een raket af die in de korte hoek in de kruising binnensloeg.

De gelijkmaker, drie minuten later, kwam vooral op het conto van de defensie van Arsenal. Sead Kolasinac en David Luiz begrepen elkaar niet helemaal en Heung-Min Son van Spurs was er als de kippen bij om de miscommunicatie af te straffen. Hij pikte de bal af en wipte het leer vervolgens knap over de uitstormende Lloris heen: 1-1.

Ook raakte Ben Davies in de eerste helft nog het aluminium met een verwoestende uithaal en waren The Gunners nog gevaarlijk via de bedrijvige Pierre-Emerick Aubameyang. Na rust lag de amusementswaarde van het duel een stuk lager, maar toch bleef de North London Derby het aanzien meer dan waard. Waar Spurs voor rust het meeste recht had op een goal, was het nu Arsenal dat een aantal keer tekort gedaan werd. Zo knalde Aubameyang na een uur spelen op de lat.

In de slotfase van de wedstrijd sloeg de thuisploeg toe. Tien minuten voor tijd kopte Toby Alderweireld raak vanuit een corner en zorgde er daarmee voor dat de witten uit Noord-Londen op de ranglijst over de roden uit Noord-Londen heen klimmen. The Gunners waren namelijk niet meer in staat om gevaarlijk te worden en daarmee haalde de ploeg van trainer José Mourinho de punten binnen.

Spurs staat nu achtste en heeft twee punten achterstand op Sheffield, dat de zevende stek bezet en Europees voetbal in handen heeft. Arsenal staat negende en lijkt dit seizoen overal naast te gaan grijpen. Zij kijken met nog drie wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vier punten aan op Sheffield en twee op Tottenham.

Bournemouth - Leicester City 4-1
De spanning stond er goed uit bij Bournemouth, dat bijna alle concurrenten eerder dit weekend zag winnen. Zaak voor The Cherries dus om dat zelf ook te doen, maar Leicester City leek in de eerste helft niet van plan om mee te werken aan dat plannetje. Jamie Vardy zette de uitploeg halverwege de eerste helft meer dan verdiend op een 0-1 voorsprong. Bournemouth kreeg vlak voor rust een tegenvaller te verwerken: Nathan Aké moest het veld verlaten met een blessure.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd een totaal ander gezicht. Bournemouth kreeg vanuit het niets een penalty en dat buitenkansje werd benut door Junior Stanislas. Dat was het moment dat de turbo erop ging bij de thuisploeg. Een minuut later was het al 2-1: Dominic Solanke schoot de bal via Leicester-keeper Kasper Schmeichel in het doel. Verdediger Caglar Söyüncü probeerde met een uiterste inspanning de bal van de lijn te halen, maar dat lukte hem niet. Vervolgens trapte hij na op Callum Wilson: de Turk kon met een directe rode kaart gaan douchen.

Bij Leicester City stond Youri Tielemans een volledige wedstrijd op het veld. Dennis Praet viel bij de rust in.

Met een man meer speelde Bournemouth de wedstrijd goed uit. Een eigen doelpunt van Jonny Evans en de tweede treffer van de avond van Solanke gooiden de wedstrijd in het slot. Bournemouth is absoluut nog niet uit de degradatieproblemen, maar houdt in ieder geval de aansluiting met nummer zeventien Watford dat drie punten voorsprong heeft.