Staat jonge middenvelder op bij Club Brugge? Zijn mentaliteit is top

Staat jonge middenvelder op bij Club Brugge? "Zijn mentaliteit is top"

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 20:07zo 12-07-2020 om 20:07

Bij Club Brugge zien we tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen heel wat jonge talenten een kans krijgen. Daar is Thomas Van Den Keybus er één van. De jonge middenvelder kon al overtuigen en lijkt te mogen dromen van een plekje in de A-kern dit seizoen.

De polyvalente middenvelder kreeg al heel wat minuten tijdens de oefenwedstrijden (op verschillende plekken) en kon overtuigen. Van Den Keybus heeft nog een contract tot medio 2021, maar zal dat binnenkort verlengd zien worden. "Hij is een technisch héél onderlegde speler", zegt beloftencoach van Club Brugge Rik De Mil in Het Laatste Nieuws.

"Hij kan op veel posities terecht, vooral op het middenveld. Is altijd laat matuur geweest, waardoor hij zijn technische kwaliteiten optimaal ontwikkeld heeft. Heeft qua lichaamsontwikkeling stappen ­gezet... en er zit nog veel rek op. Is elke dag bezig met zijn vak en staat open voor bijsturing", klinkt het.

Bij Club Brugge gelooft men ook in hem. "Van Den Keybus mocht in januari mee naar Qatar en is vervolgens nog zes maanden bij ons teruggekeerd. Maar de coach (Clement, red.) had hem gezien en na het wegwerken van enkele pijnpunten krijgt hij nu de kans", voegt De Mil er nog aan toe.  "Net als Maxim, Charles (De Cuyper en De Ketelaere) en veel andere jongens is zijn mentaliteit top. Elke dag beter willen worden. Bij Club heb je de technische, fysieke en inzichtelijke kwaliteiten nodig, maar daarna zal de mentaliteit uiteindelijk bepalend zijn", geeft De Mil aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient hij een plekje in de A-kern?

(260 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws