Aston Villa nog niet uitgeteld na winst tegen Palace, rood voor Benteke

12-07-2020 17:45

Aston Villa heeft de degradatiestrijd in de Premier League nog niet opgegeven: de ploeg won zondagmiddag met 2-0 van het Crystal Palace van Christian Benteke en mag stiekem blijven hopen op lijfsbehoud.

Niet voor het eerst in de Premier League pakte de VAR meteen in de beginfase al de hoofdrol: een zuiver doelpunt van Palace-verdediger Mamadou Sakho werd afgekeurd na inmenging van VAR Jonathan Moss. Een flinke tegenvaller voor de uitploeg, die vervolgens vlak voor rust op achterstand kwam: Trezeguet zette de thuisploeg diep in de blessuretijd van de eerste helft op 1-0.

Meteen na rust was het Jack Grealish die de schijnwerpers op zich richtte. De Villa-middenvelder ging als door de bliksem getroffen naar het gras na een duel met Patrick van Aanholt. Scheidsrechter Martin Atkinson gaf een strafschop, maar deze beslissing werd door de VAR teruggedraaid. Na ongeveer een uur spelen maakte Trezeguet de bevrijdende treffer voor Villa, dat door de overwinning mag blijven hopen op handhaving in de Premier League. Met nog drie wedstrijden te spelen staat de ploeg vier punten achter op directe concurrent Watford.

Na de wedstrijd liepen de gemoederen nog hoog op tussen de spelers van Palace en Villa. Het resulteerde in een rode kaart voor Christian Benteke, die duidelijk niet tevreden was met hoe de overwinning van Aston Villa tot stand kwam. Zijn seizoen zit er dus op.