Breaking news

Terug naar af voor Club Brugge, Cercle Brugge wil niet zomaar weg uit Jan Breydel

UPDATE: Politie arresteert 12-jarige jongetje na racisme aan adres van Zaha

UPDATE: Politie arresteert 12-jarige jongetje na racisme aan adres van Zaha

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 15:31zo 12-07-2020 om 15:31

Laatste update: zondag 12 juli 2020 om 19:04zo 12-07-2020 om 19:04

Crystal Palace heeft op Twitter stelling genomen na een racistisch bericht aan het adres van Wilfried Zaha. De 27-jarige Engelsman ontving in aanloop naar het Premier League-duel met Aston Villa een dreigement van een fan van laatstgenoemde club.

De boodschap voor Zaha was dat hij maar beter niet kan scoren en was bovendien racistisch van aard. Crystal Palace springt meteen op de bres voor zijn aanvaller, die dit seizoen goed was voor vier goals en drie assists in de Premier League. 'Dit is een absolute schande en zou niet mogen gebeuren. We staan achter je, Wilf, en achter iedereen die het slachtoffer is van zulke vreselijke bedreigingen.'

Ook manager Roy Hodgson van de Londenaren steunt Zaha. "Dit is iets dat niet moet worden stilgehouden. Hier zijn geen excuses voor. Het is bedroevend dat een speler op de wedstrijddag wakker wordt met zulke laffe en verachterlijke bedreigingen", zegt hij op de clubsite.

Aston Villa heeft nog vier duels om degradatie af te wenden. De ploeg van Anwar El Ghazi, die zaterdag op de bank begint, staat negentiende met 27 punten. Watford, dat op de 'veilige' zeventiende plaats staat heeft zeven punten meer. 

Update: de West Midlands Police heeft een twaalfjarige jongen gearresteerd na racistische uitlatingen aan het adres van Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha. In de Twitter-berichten gaf hij aan dat Zaha maar beter niet kon scoren en daarbij sloeg hij een racistische toon aan. Crystal Palace ging meteen achter zijn speler staan en steunde Zaha.

'Bedankt voor iedereen die het gedeeld heeft', stelt de politie in een statement. 'Racisme wordt niet getolereerd.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws