Bokadi staat op na blessurelast: Concurrentie motiveert mij om harder te trainen

Bokadi staat op na blessurelast: "Concurrentie motiveert mij om harder te trainen"

12-07-2020 14:15
4

Merveille Bokadi heeft enkele lastige jaren achter de rug. De Congolees van Standard keek twee keer tegen een zware kruisbandblessure aan, maar lijkt nu terug op het rechte pas te komen.

Als de naam Bokadi je niet heel bekend in de oren klinkt, is dat geen ramp. Zo speelde hij zijn laatste officiële match voor de Rouches in september 2019, waarna hij een heel seizoen in de lappenmand lag. "Mentaal was die tweede blessure enorm zwaar", zegt hij bij La Dernière Heure.

Tien maanden later staat hij opnieuw op het veld. Zo speelde hij zaterdag al zestig minuten tegen OHL. Ondanks de vele tegenslagen is hij niet bang om opnieuw uit te vallen. "Ik ben geen kwetsbare speler. Ik voel me klaar en ik ben niet ongerust omdat ik kan teren op de ervaring die ik tijdens mijn eerste blessure heb opgedaan."

Bokadi kan zowel in het centrum van de verdediging als op het middenveld uit de voeten. Dat hij daar behoorlijk wat tegenstand heeft bij Standard deert hem niet. "Hoe meer concurrentie er is, hoe meer ik zal trainen om mijn plaats op het veld te winnen", klinkt hij strijdlustig.

No Poll