Standard heeft 'Luyindama 2.0' al in huis: jongere broer maakt straffe indruk

Standard heeft 'Luyindama 2.0' al in huis: jongere broer maakt straffe indruk

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 13:47zo 12-07-2020 om 13:47

Laatste update: zondag 12 juli 2020 om 13:56zo 12-07-2020 om 13:56

Door de financiële moeilijkheden rekent Standard Luik vooral op de imput van Philippe Montanier en enkele youngsters om een nieuwe wind te laten waaien op Sclessin. De achttienjarige John Nekadio zou daar wel eens voor kunnen zorgen. Hij is het jongere broertje van Christian Luyindama.

Luyindama maakte in het verleden indruk bij de Rouches met zijn imposante fysieke présence. Die leverde de Congolees uiteindelijk een transfer naar Galatasaray op. Aangezien hij ook in de Turkse competitie regelmatig tot de uitblinkers behoort, wordt al druk gespeculeerd over een verdere toekomst in de Premier League.

In de huidige voorbereiding krijgt ook Nekadio, de broer dus, zijn kans bij Standard. Die grijpt hij blijkbaar ook. La Dernière Heure bombardeert hem zelfs al tot 'Luyindama 2.0'. 'Hoewel Nekadio groter is en wat slanker dan zijn broer, zijn de overeenkomsten tussen de twee verdedigers treffend. Dat ze op dezelfde positie spelen, maakt de vergelijking ook gemakkelijker', schrijft het Waalse medium.

'Door zijn fysieke kwaliteiten zou hij uiteindelijk een plekje moeten kunnen vinden in de verdediging van Standard', is LDH positief over de verwachtingen. 'Hij kan daarbij rekenen op de ondersteuning van Kostas Laifis, die ook bij de ontwikkeling van Luyindama van onschatbare waarde was.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Nekadio dit seizoen minuten mogen maken voor Standard?

Ja
95%
Nee
5%
(147 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws