Dan toch geen CSKA? 'Recordbedrag moet Club Brugge alsnog aan Gaich helpen'

Dan toch geen CSKA? 'Recordbedrag moet Club Brugge alsnog aan Gaich helpen'

12-07-2020 13:07 Laatste update: 13:20
60

CA San Lorenzo aanvaardde onlangs een bod van 8,5 miljoen euro van CSKA Moskou op goudhaantje Adolfo Gaich, waardoor een transfer naar Rusland in kannen en kruiken leek. Club Brugge legt zich echter niet bij die situatie neer. De landskampioen zou het bedrag van CSKA geëvenaard hebben.

Volgens het Argentijnse TYC Sports heeft Club dus evenzeer 8,5 miljoen op tafel gelegd. Bovendien voegde Blauw-Zwart een interessant extraatje toe: het zou slechts tachtig procent van de transferrechten van de aanvaller overnemen. Dat betekent dat, bij een latere doorverkoop, San Lorenzo nog twintig procent zou vangen op de transfersom voor haar ex-speler.

Aangezien Gaich nog geen persoonlijk akkoord gevonden heeft met CSKA, blijven de kansen van Club dus zeker gaaf. De 21-jarige Argentijn staat nu al maanden op de radar van de West-Vlamingen. In het voorbije seizoen maakte Gaich vijf treffers in twaalf competitieduels voor San Lorenzo. De spits is ook een vaste waarde bij de Argentijnse nationale beloften én maakte in september vorig jaar zelfs zijn debuut bij de hoofdmacht, na een invalbeurt tegen Mexico (4-0).

Als Club Brugge echt 8,5 miljoen op tafel zou leggen voor Gaich, zou het daarmee haar transferrecord breken. Dat staat momenteel op naam van David Okereke. De Nigeriaan kwam vorige zomer over vanuit Italië naar Brugge voor zo'n acht miljoen.

No Poll