Atlético pakt Champions League-ticket, ondanks twee VAR-ingrepen en rode kaart

11-07-2020 23:59
1

Atlético Madrid heeft zijn opmars na de coronacrisis bekroond met kwalificatie voor de Champions League. Los Rojiblancos begonnen als nummer 6 van de competitie aan de Primera División-hervatting, bleven vervolgens ongeslagen en klommen op naar plek 3.

Zaterdagavond kon deelname aan het miljardenbal veilig worden gesteld met een thuiszege op Real Betis. De ploeg van Diego Simeone leek voor rust tot twee keer toe op voorsprong te komen. Treffers van Ángel Correa én Álvaro Morata werden echter afgekeurd door de VAR.

In de tweede helft werd de opdracht voor Atlético er niet makkelijker op te worden. Mario Hermoso had het voorzien op de enkels van tegenstander Loren en de thuisploeg moest een half uur lang met één man minder spelen. De tien van Atlético sleepten desondanks toch de overwinning binnen: Diego Costa heerste in de lucht en promoveerde een vrije trap van Yannick Carrasco met de schouder tot 1-0.

De VAR zag ditmaal geen reden om de treffer af te keuren en Atlético trok de 1-0 overwinning over de streep. De Madrilenen komen na 36 wedstrijden op 66 punten: nummer 5 Villarreal zou nog in punten gelijk kunnen komen, maar is qua onderling resultaat in het nadeel.