Club Brugge tikt KV Mechelen in één uur van het kastje naar de muur

11-07-2020 20:30
31

Club Brugge kende zaterdag geen moeilijkheden met KV Mechelen. In 120 minuten voetbal wist het Malinwa met 6-0 te verslaan, waarvan vier doelpunten in het eerste uur werden gescoord.

KV Mechelen begon het best aan de partij, met een doelpunt in de eerste minuten van de wedstrijd. Vieren kon het echter niet, zo zag de nu kale ref Frederik Geldhof hands van de middenvelder van KV Mechelen.

Een klap voor Malinwa, dat met het afgekeurde doelpunt ook Club Brugge plots wakker zag worden. De Bruggelingen namen de wedstrijd over, met ook een doelpunt tot gevolg. Na vijftien minuten voetballen was het David Okereke die het eerste geldige doelpunt scoorde. Daar bleef het uiteindelijk bij tot de eerste helft van die vier.

Nieuw systeem meteen succesvol
In de tweede helft kregen we een ander systeem bij Club Brugge, waarin Philippe Clement uitpakte met een 4-3-3. Een goede zet, zo blijkt. Club Brugge speelde in dat ene half uur KV Mechelen volledig van het kastje naar de muur.

Badji begon met een trap op de paal, enkele minuten later kopte hij de 2-0 in doel. KV Mechelen werd helemaal in een wurggreep genomen en kwam er niet meer uit. Simon Mignolet, die kende een rustige avond en kon toekijken hoe zijn ploegmaats ook nog de 3 en 4-0 scoorden via Krépin Diatta en David Okereke.

De derde helft begon met nieuwe jongens aan beide kanten, waardoor het ook zoeken was voor beide ploegen. Op een kans voor Siebe Schrijvers en Michael Krmencik na kregen we dan ook vooral een gevecht op het middenveld te zien.

Ook in de laatste dertig minuten kregen we een Club Brugge dat het balbezit opeiste, maar ook een KV Mechelen dat enkele kansjes bij elkaar wist te sprokkelen. Ei zo na scoorde Malinwa zelfs de eerredder, al speelde de lat en doelman Nick Shinton spelbreker. Een doelpunt viel er uiteindelijk wel nog. Zo kon Loïs Openda toch zijn doelpuntje meepikken. Hij zorgde voor de 5-0 forfaitcijfers. Via Hans Vanaken op de stip werd het uiteindelijk 6-0.