Ajax krijgt advies niet in BeNeLiga te stappen: 'Beter in de VS'

Ajax krijgt advies niet in BeNeLiga te stappen: 'Beter in de VS'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 21:30za 11-07-2020 om 21:30

De komst van een BeNeLiga is vanuit sportief oogpunt gunstig voor Ajax, maar als het om geld gaat kunnen de Amsterdammers zich beter op Azië en Amerika richten. Dat stelt sporteconoom Pieter Verhoogt in gesprek met Het Parool.

"Meer goede teams die het tegen elkaar opnemen betekent beter voetbal. De stadions zullen volstromen, maar dat doen ze nu al. Misschien dat de uitzendrechten iets meer opleveren, maar als je echt je omzet wil verhogen, moet je in Azië en Amerika zijn", zo laat Verhoogt weten.

De sporteconoom geeft zelf een 'voorzet'. "Dan zou ik Ajax adviseren om in de VS in een club te stappen. Soccer is daar nu een megagroeimarkt. In de andere sporten zit geen rek meer, die zoeken hun expansie juist in Europa. Het is misschien riskant, dat moeten de marketeers maar uitzoeken, maar Ajax heeft de kennis en de uitstraling om dat goed neer te zetten."

"Veel Nederlandse trainers en spelers gaan al die kant op. Het voetbal wordt beter, de inkomsten nemen toe. De tijd lijkt rijp", aldus Verhoogt. Ajax opende in 2018 al een kantoor in New York. De club heeft bovendien partnerships met clubs in China (Guangzhou R&F FC), Japan (Sagan Tosu), Australië (Sydney FC) en Verenigde Arabische Emiraten (Sharjah FC).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws