LASK Linz stort in na coronastraf: succestrainer Ismaël moet opkrassen

LASK Linz stort in na coronastraf: succestrainer Ismaël moet opkrassen

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 17:36za 11-07-2020 om 17:36

Het Oostenrijkse LASK Linz heeft trainer Valerién Ismaël bedankt voor bewezen diensten. De 44-jarige Fransman draaide een topseizoen met LASK, maar wordt nu alsnog vervangen door Dominik Thalhammer, de nieuwe trainer én technisch directeur van de Oostenrijkers.

LASK, begin vorig seizoen door Club Brugge uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League, leek in de eigen competitie de macht over te nemen van Red Bull Salzburg. Tijdens de coronacrisis ging het echter volledig mis: de toenmalige koploper van de Oostenrijkse Bundesliga leefde de coronarestricties niet voldoende na en moest zes punten inleveren. Red Bull Salzburg kon alsnog onbedreigd zijn zevende landstitel op rij pakken en LASK zakte uiteindelijk naar plek vier, op zeventien punten van de kampioen.

De clubleiding heeft besloten om in te grijpen. "Wij willen Valerién graag bedanken voor zijn toewijding en zijn harde werk. Dit is echter geen beslissing tegen hem, maar een beslissing vóór Dominik Thalhammer", verduidelijkt vice-voorzitter Jürgen Werner via de clubkanalen. Voorzitter Siegmund Gruber voegt hieraan toe dat de genomen beslissing een moeilijke was. "We zouden het begrijpen als Valerién gefrustreerd is dat hij na zo'n seizoen moet vertrekken. Maar we hopen dat hij ons standpunt ook begrijpt."

LASK rondde op 5 juli het Oostenrijkse Bundesliga-seizoen af, maar kan nog niet op vakantie. Op 5 augustus wacht nog het Europa League-duel met Manchester United, waarin men mag proberen om een 5-0 achterstand goed te maken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws