Onfortuinlijke Coopman na zware blessure: Ik had alles gedaan om er te staan

Onfortuinlijke Coopman na zware blessure: "Ik had alles gedaan om er te staan"

11-07-2020 17:23 Laatste update: 17:28
1

Sander Coopman was vorig seizoen het Antwerp van Laszlo Bölöni een figurant die amper aan spelen toe kwam. De 25-jarige middenvelder dacht onder nieuwe coach Ivan Leko met een propere lei te beginnen, maar een zware blessure gooit nu roet in het eten.

De onfortuinlijke Coopman liep in de verloren oefenmatch tegen Eupen een zware knieblessure op en staat minstens zes maanden aan de kant. "Vorig jaar begon ik  goed onder Bölöni, maar ik belandde al snel op de bank of zelfs in de tribune. Nu had ik een veel beter gevoel, met een trainer die voetbal wil spelen. Ik kon me makkelijker tonen op training, want Leko heeft meer oog voor wat je goed doet mét bal", vertelde Coopman aan Gazet van Antwerpen.

"Leko kwam me al zeggen dat hij mijn blessure erg jammer vond, omdat hij tot dusver erg tevreden was met wat ik al had laten zien. Dat maakt het allemaal des te pijnlijker. Bovendien liet ik ook de beste looptesten van de hele kern optekenen. Ik had alles gedaan om er te staan", aldus Coopman, die sowieso de finale van de Beker aan zich voorbij moet laten gaan. "Daar lig ik niet het hardste van wakker. Door de coronamaatregelen is die match minder aantrekkelijk. Zonde dat ik er Europees niet bij ga zijn. Tenzij we overwinteren, tenminste. Want ik reken toch mintens zes maanden om te revalideren."