Cercle Brugge boekt eerste overwinning in oefencampagne tegen Kortrijk

11-07-2020 17:08 Laatste update: 17:31
1

Cercle Brugge heeft zijn eerste overwinning gepakt in de oefencampagne. De Vereniging -met nieuwe coach Paul Clement voor de eerste keer op de bank- won op het veld van KV Kortrijk met 0-1. Het enige doelpunt werd gemaakt door Guy Mbenza.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers uit Brugge. Even voorbij halfweg kwam Cercle op voorsprong via Mbenza, die eerder al -net als Hotic- de dwarsligger trof. Kortrijk probeerde daarna te reageren, maar verder dan een paar halve kansen kwam de ploeg van Yves Vanderhaeghe niet.

Na de rust gooiden de twee trainers hun ploeg door elkaar. Bijna alle spelers werden naar de kant gehaald en daardoor ging het niveau stevig naar beneden. Kortrijk  probeerde nog de bakens te verzetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de pegel van nieuwkomer Dewaele strandde tegen de kruising.

Cercle boekt dus zijn eerste overwinning onder nieuwe coach Clement, nadat de Vereniging vorig week 2-2 gelijkspeelde tegen Zulte Waregem. Kortrijk heeft tot dusver een moeizame voorbereiding achter de rust met een nederlaag tegen Standard (3-2) en een gelijkspel tegen Charleroi (1-1).