Bondscoach Martinez hoopvol gestemd: Wij zijn nu beter dan in 2018

Bondscoach Martinez hoopvol gestemd: "Wij zijn nu beter dan in 2018"

11-07-2020 15:47 Laatste update: 15:55
12

Morgen (zondag) werd normaal gezien de finale van het EK voetbal afgewerkt. Dat toernooi werd door de gekende reden verplaatst naar volgende zomer. Niet persé slecht nieuws volgens bondscoach Roberto Martinez. "Wij zijn nu beter dan in 2018", klinkt het in gesprek met Het Nieuwsblad.

De insteek met het gesprek tussen krant en bondscoach was de jammerlijke halve finale van het WK 2018, toen de Rode Duivels verloren van Frankrijk en dus naast de wereldtitel grepen. Een goede leerschool, aldus Martinez. "We kunnen meer geduld uitoefenen. Om dat te beseffen, heb je zo’n halve finale op het WK nodig", zegt hij.

Of zijn team de Fransen nu wel zou verslaan, neemt Martinez niet in de mond, maar "we zijn meer voorbereid op wat er in zo’n wedstrijd kan komen." Daarom maakt de bondscoach zijn geruststellende conclusie op: "We zijn nu beter dan in 2018".

Voor veel Belgen staat de wedstrijd met Frankrijk in het geheugen gegrift, om minder aangename redenen. Voor Martinez kan de match weleens een hét voorbeeld zijn naar zijn spelers toe. "Ik ga die nederlaag blijven gebruiken. Dat is nodig om ooit succes te hebben."