Union laat Virton-duo meetrainen met A-kern: 'Kader geven in essentiële periode'

Union laat Virton-duo meetrainen met A-kern: 'Kader geven in essentiële periode'

09-07-2020 14:55 Laatste update: 15:14

Door de onzekerheid en de vele geschillen bij Excelsior Virton liggen de spelers van die club al maanden stil. Voor Anthony Moris en Loïc Lapoussin is er nu een (tijdelijke?) oplossing uit de bus gekomen. Zij mogen meetrainen bij Union Saint-Gilloise.

Dat heeft de Brusselse traditieclub zelf bekendgemaakt via de eigen kanalen. Union wil het duo 'een professioneel kader aanbieden in een essentiële periode voor elke sportman van hoog niveau', klinkt het. De vraag rijst natuurlijk of de club van Felice Mazzu geen verdere plannen heeft met Moris en Lapoussin. Een definitieve transfer lijkt momenteel een juridisch risico.

Virton was de voorbije maanden in allerlei rechtzaken verwikkeld om haar gedwongen degradatie uit Eerste Klasse B aan te vechten. De Luxemburgers kregen geen licenetie toegewezen, ook niet na de beroepsprocedure bij het BAS. De eigenaars van de club vechten dat besluit echter nog steeds aan, waardoor het onduidelijk is of de spelers nu vrij zijn of niet.

Trainingen worden er alvast niet meer georganiseerd door Virton. De voorbije weken nam de spelersgroep op eigen kosten een coach onder de arm, maar dat is uiteraard niet hetzelfde als een degelijke voorbereiding.