Badji maakt grote sier in eerste oefenmatchen: 'Slimmer dan andere Club-spitsen'

Badji maakt grote sier in eerste oefenmatchen: 'Slimmer dan andere Club-spitsen'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 13:33do 09-07-2020 om 13:33

Club Brugge moest woensdag vrede nemen met een 1-1-gelijkspel in haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen, tegen K. Beerschot V.A. Net als in de eerdere pot tegen Oud-Heverlee Leuven (4-1) maakte Youssouph Badji indruk. Hij zou wel eens snel kunnen opklimmen in de hiërarchie van de aanvallers.

In het duel met OHL had Badji al zijn eerste (onofficiële) doelpunt gemaakt voor Club. Tegen Beerschot wist hij daar geen vervolg aan te breien, maar in het samenspel viel de achttienjarige Senegalees wel op. Volgens Het Laatste Nieuws is hij zelfs een absolute revelatie. 'Sterk met de rug naar doel, goed in het samenspel, voldoende snel en op het eerste zicht slimmer dan andere spitsen die Club in de rangen heeft', somt de krant zijn troeven op.

De jonge Badji krijgt van Philippe Clement volop kansen om te overtuigen, nadat hij het voorbije half jaar al mocht meetrainen met de grote jongens. Club Brugge kan alvast een opsteker gebruiken in de spits, want dat was tijdes het afgelopen seizoen de enige positie waar de uitgeroepen kampioen af en toe in de problemen kwam. Ook tijdens de prille voorbereiding maakten meer gevestigde namen als Michael Krmencik en David Okereke geen al te beste beurt.

Of Badji meteen kan doorstoten tot nummer één in de voorhoede, valt momenteel natuurlijk niet te voorspellen. 'Toch is zijn start in die mate veelbelovend, dat hij mag hopen op speelminuten en eventueel een doorbraak', besluit HLN hoopvol.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Krijgt Badji speelminuten in de bekerfinale, denk je?

(228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws