OFFICIEEL: Pellegrini gaat opnieuw aan de slaag in LaLiga

OFFICIEEL: Pellegrini gaat opnieuw aan de slaag in LaLiga

09-07-2020 13:18
2

Manuel Pellegrini is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Real Betis. De voormalig trainer van onder meer Villarreal, Real Madrid en Manchester City tekent voor drie seizoenen in Sevilla.

Dat maakt Betis via officiële kanalen bekend. De Chileense manager kwam in 2004 voor het eerst voor de groep bij een Spaanse ploeg, toen hij de nieuwe trainer werd van Villarreal. Daar stond hij vijf seizoenen aan het roer en behaalde hij knappe tweede en derde plaatsen met de club. Ook wist hij de halve finale van de Champions League van 2006 te halen, waarin er werd verloren van Arsenal.

In 2009 vertrok Pellegrini naar Real Madrid, maar dat avontuur was na één seizoen alweer afgelopen. In 2013 kwam hij als trainer voor de groep bij Manchester City, waar hij onder meer de Premier League wist te winnen. Na omzwervingen bij Hebei China Fortune en West Ham United begint hij vanaf volgend seizoen bij Betis. De club geeft aan 'blij te zijn met een trainer met zoveel internationale prestige' en 'hoopt op een mooi driejarig project'.