UPDATE: Geen Gent en nu ook geen Termien, Genk neemt geen risico

UPDATE: Geen Gent en nu ook geen Termien, Genk neemt geen risico

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 12:30do 09-07-2020 om 12:30

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 14:50do 09-07-2020 om 14:50

Normaal zouden KAA Gent en KRC Genk elkaar zaterdag in de ogen kijken. Die wedstrijd gaat evenwel niet door. Volgens Het Laatste Nieuws willen de Buffalo's niet spelen na de vermoedelijke positieve coronatest van Genk-aanvaller Paul Onuachu.

Bij alle eersteklassers worden de spelers constant getest. Woensdag kwam het slechte nieuws naar buiten dat Onuachu vermoedelijk positief testte op corona. De rest van de Genkse spelersgroep testte negatief.

De krant meldt nu dat Gent het niet meer ziet zitten om Genk zaterdag in Limburg partij te geven. De Buffalo's willen geen enkel risico nemen met hun spelersgroep, trainers en andere medewerkers.

Derde test positief
Onuachu kwam later terug naar Genk. De Nigeriaan kon zijn land niet verlaten. Het was immers verboden te vliegen boven het luchtruim van Nigeria. Na zijn terugkeer in België testte Onuachu al twee keer negatief. Na zijn positieve test zal de aanvaller in quarantaine gaan.

KRC Genk speelt normaal donderdag haar eerste oefenmatch van het seizoen. Eendracht Termien is de tegenstander van dienst. Het is nog niet duidelijk of het burenduel wel zal doorgaan. De match is sowieso achter gesloten deuren. Ook de spelers van Termien ondergingen de nodige coronatesten. 

Ook malaria
Bij Genk was er ook nog minder nieuws te melden over  Eboue Kouassi. De Ivoriaan testte niet positief op corona, maar werd geveld door malaria. Kouassi ligt nu in het ziekenhuis. 

Update: Het duel tussen KRC Genk en Termien gaat niet door. 'Naar aanleiding van de positieve coronatest van Paul Onuachu is de wedstrijd van vanavond bij Eendracht Termien geannuleerd', klinkt het bij de Limburgers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou jij spelen als je weet dat een tegenstander positief testte?

(217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws