Lyon bindt toptalent: zestienjarig 'symbool van de academie' blijft binnenboord

Lyon bindt toptalent: zestienjarig 'symbool van de academie' blijft binnenboord

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 22:48wo 08-07-2020 om 22:48

Olympique Lyon heeft woensdag tot zijn grote vreugde contractnieuws wereldkundig kunnen maken. De werkgever van Kenny Tete en Memphis Depay heeft het contract van groeibriljant Rayan Cherki met één jaar verlengd.

Het toen vijftienjarige toptalent mocht op 7 juli 2019 zijn eerste profcontract tekenen en heeft één jaar en één dag later opnieuw zijn handtekening gezet: hij blijft nu tot medio 2023 binnenboord. "Ik verleng graag mijn avontuur bij de club waar ik groot ben geworden", reageert Cherki via de Lyon-kanalen. "Alles gaat naar wens bij het eerste elftal en ik voel me steeds beter en beter worden. Nu hoop ik geschiedenis te schrijven."

Voorzitter Jean-Michel Aulas geeft toe dat de onderhandelingen met het kamp-Cherki moeizaam verliepen, maar reageert met trots. "Rayan is hét symbool van onze toonaangevende academie. Hij is opgegroeid in een dynamische en ambitieuze, maar ook familiale omgeving. Ik heb deze speler en zijn familie heel hoog zitten."

Cherki viert op zeventien augustus pas zijn zeventiende verjaardag, maar heeft al aardig wat meters kunnen maken namens de hoofdmacht van Les Gones. In de Ligue 1, de Franse bekertoernooien en de Champions League kwam hij tot twaalf optredens. Binnenkort kan hij aan die statistieken werken: Lyon speelt nog de Coupe de la Ligue-finale tegen Paris Saint-Germain en komt in de Champions League nog uit tegen Juventus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws