Prestaties De Bruyne gaan wereld rond: 'De beste in de Premier League'

Prestaties De Bruyne gaan wereld rond: 'De beste in de Premier League'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 21:14wo 08-07-2020 om 21:14

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 10:00do 09-07-2020 om 10:00

Kevin De Bruyne was woensdagavond weer in goede doen bij Man City. De Rode Duivel verkeert in de vorm van zijn leven en bewees dat ook tegen Newcastle United.

Man City won woensdag makkelijk met 5-0 van The Toons, die helemaal geen verhaal hadden tegen de ploeg uit Manchester. Eén van de grote uitblinker bij Man City was Man City, die goed was voor een assist bij het tweede doelpunt. Al konden dat er gerust ook meer zijn.

In de Engelse/buitenlandse pers kon men de lof niet op over onze landgenoot. Onder andere Sam Lee, journalist bij The Athletic, was bijzonder lovend. 'Hij is overal op het veld te vinden. Speelde eerst rechtsachter, dan het middenveld en daarna op de linkerflank. Nee, wacht. Hij staat nu terug op de acht', omschreef hij.

Bij Squawka Football haalde men na de assist van De Bruyne zijn statistieken erbij. Zo ontdekte het dat De Bruyne de eerste speler ooit is in de Premier League die twee seizoenen voor meer dan achttien assists kon zorgen.

Daarna werd ook aangehaald dat De Bruyne nog maar twee assists van het record van Thierry Henry (twintig assists) is verwijderd. Ook werd duidelijk dat De Bruyne inmiddels meer Premier League assists heeft dan Liverpool-legende Xabi Alonso, die voor velen werd gezien als één van de beste middenvelders ooit in de Premier League.

Ook journalist Antonio Valle kon de lof niet op. 'Naast Cristiano Ronaldo en Messi is De Bruyne dé speler op deze aardbol waar ik een ticket voor zou kopen om hem te zien spelen. Het maakt niet uit voor welk team hij speelt', schrijft hij.

Journalist Abdu Dilshan Wasike is dan weer duidelijk, De Bruyne is en was de beste speler in Engeland dit seizoen. 'Als hij niet wordt verkozen tot Premier League Speler van het Jaar dit seizoen, werd hij besloten. Wanneer je hem tegen jouw ploeg ziet spelen, zie je hoe goed hij is. De beste middenvelder in Engeland.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws