KV Mechelen raakt niet voorbij stug RWDM, gelijkspel tegen Brusselaars

08-07-2020 20:03
1

KV Mechelen heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen niet weten winnen. Het speelde met 1-1 gelijk tegen RWDM.

KV Mechelen kon met wat vertraging dan toch aan het oefenprogramma beginnen. Dat deed het tegen kersverse profploeg RWDM, dat volgend seizoen uitkomt in Eerste Klasse B. Makkelijk had Malinwa het echter niet tegen de Brusselaars.

Via Igor De Camargo kon KV Mechelen tot twee keer toe bijna scoren. De ex-Rode Duivel wist echter niet te scoren. Aan de andere kant deed RWDM dat wel. Verdediger Thibault Peyre schoof een bal in eigen doel voorbij doelman Gaëtan Coucke.

Op zoek naar doelpunten
KV Mechelen ging vol op zoek naar die tegentreffer en kreeg via Nikola Storm en Rocky Bushiri ook enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Bij rust stond het echter nog steeds 0-1. In de tweede helft viel de treffer er echter snel. Na amper twee minuten kon Togui de bal in doel knallen.

Ook na de gelijkmaker waren de kansen voor Malinwa. De doelpunten bleven echter lange tijd uit, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen. Onür Kaya kreeg nog een goede mogelijkheid, maar ook hij wist niet te scoren. Het bleef 1-1.