Schema Croky Cup: achtste tot halve finales in voorjaar 2021, finale nà Play-Offs

Schema Croky Cup: achtste tot halve finales in voorjaar 2021, finale nà Play-Offs

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 15:35wo 08-07-2020 om 15:35

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 15:59wo 08-07-2020 om 15:59

Naast de kalenders van Eerste Klasse A en B is ook het schema voor de Croky Cup bekendgemaakt. De Beker van België vat aan in het eerste weekend van september. De finale staat gepland op 24 of 25 april van volgend jaar.

Daarmee staat het dus vast dat de eindstrijd opnieuw plaatsvindt na afloop van de Play-Offs. De voorbije jaren werd de bekercompetitie steevast afgerond voor aanvang van de eindrondes. Dat voelde voor sommigen vreemd aan, aangezien de bekerfinale gezien wordt als de apotheose van het voetbalseizoen. Door de coronacrisis moet de finale van de vorige editie, tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC, overigens nog afgewerkt worden. Dat gebeurt op 1 augustus.

De komende jaargang kent voor de rest het klassieke verloop, al verschuiven de wedstrijden vanaf de achtste finales naar een latere datum. Zo stromen de clubs uit de Jupiler Pro League pas midden december in. Zowel de achtste, de kwart- en de halve finales staan gepland in het voorjaar van 2021. Enkel in de halve finale is er een heen- en terugduel voorzien; alle andere rondes verlopen via directe uitschakeling.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws