Breaking news

OFFICIEEL: Anderlecht is tijdelijk verlost van Vranjes

Deze regel dreigt het volledige supportersleven naar de televisie te verbannen

"Deze regel dreigt het volledige supportersleven naar de televisie te verbannen"

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 14:48wo 08-07-2020 om 14:48

Eleven Sports maakte deze week officieel bekend dat de aanvangsuren van wedstrijden uit de Jupiler Pro League zullen verschillen van het gekende patroon. Elke match zou nu op een afzonderlijk tijdstip afgewerkt worden, waardoor geregeld op zaterdag- of zondagmiddag voetbal op het programma staat. Dat stuit orgaan Belgian Supporters tegen de borst.

Belgian Supporters is een overkoepelende supportersorganisatie van Belgische voetbalfans. Voorzitter Eddy Janssis wijst de Pro League en Eleven Sports beschuldigend met de vinger. "De nieuwe regeling over aftraptijden slaat elke voetbalsupporter met verstomming", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Belgian Supporters hield dan ook een rondvraag bij haar leden. "Uit die enquête bleek dat de aftraptijden het grootste pijnpunt was in de mediarechtendeal."

"Supporters combineren hun passie voor voetbal immers ook met werkuren, hun gezinsleden en veel supporters beoefenen ook zelf sport", legt Janssis uit. "Een verplaatsing organiseren kost veel geld en moeite aan elke supportersclub. Wanneer wedstrijden nu op de meest bizarre momenten gespeeld worden, dreigt het faillissement voor veel supportersverenigingen."

Niet aan fans gedacht
"Zowel in het betaald voetbal, maar zeker ook in het amateurvoetbal, dreigt deze regeling het volledige supportersleven naar de televisie te verbannen", gaat de voorzitter verder. "Dit tast niet enkel het hart van ons voetbal aan, maar het zet ook de financiële levensvatbaarheid van voetbalclubs uit het amateurvoetbal zwaar onder druk."

"Schijnbaar wil men het Belgische voetbal competitief houden, maar dit zal alvast niet lukken wanneer men supporters uit het stadion weert. De Belgische voetbalsupporters zijn verbouwereerd over deze regeling. Voetbalclubs, de Pro League én hun sponsors steken hiermee een middenvinger op naar hun belangrijkste stakeholder", schuwt Janssis de grote woorden niet.

Deze woensdag maakte de Jupiler Pro League haar nagelnieuwe kalender voor het komende seizoen bekend, mét de aangepaste tijdstippen dus. Club Brugge opent de jaargang 2020-2021 met een lastige thuismatch tegen Sporting Charleroi.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat vind jij het beste moment voor een voetbalwedstrijd?

Vrijdagavond
8%
Zaterdagmiddag
2%
Zaterdagnamiddag
6%
Zaterdagavond
64%
Zondagmiddag
9%
Zondagnamiddag
9%
Zondagavond
1%
Maandagavond
1%
(345 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws